En härlig kväll

Kom hem för någon timme sedan och har precis lagt tjejerna för deras eftermiddagsnap. Frågan är om jag inte själv lägger upp fötterna på soffan och vilar lite. Det kan behövas efter gårdagens dejt med M. En inplanerad bio/middagsdejt som slutade först i morse med en hotellfrukost…

I fredags var det faktiskt åtta år sedan vi träffades första gången och därför tog vi chansen till en barnfri kväll på stan igår. Vi började med ett biobesök och avnjöt den fantastiska ”The greatest showman” med Hugh Jackman och Zac Efron. Wow – har ni inte sett den så måste ni avlägga ett besök, på närmaste biograf, omgående. En underbar film med grym dekor, kostymer, historia och, inte minst, musik. Jag blev kär! Ni vet när det känns i hela kroppen, pirret, förväntansfulla – jag måste se den igen känslan. Hugh Jackman vilken skådespelare! Snacka om perfekt start på kvällen. Efter en snabb löprunda genom stan så hade vi bokat borde på den spanskinspirerade restaurangen Baricca Mat & Vin.

Jag hade varit där för någon månad sedan och blev så förälskad att jag omgående visste att M skulle gilla stället. En intim restaurang med tätt mellan borden och spansk musik i högtalarna. Här serveras tapas och kött av olika slag och självklart inledde vi middagen med lite olika smårätter. Patatas Brava, Hjärtmusslor i vin, Räkor med pil-pil och Pinchos på råbiff! Så enkelt men ändå såååå gott! Vi avverkade några olika viner och beställde sen in en rejäl huvudrätt, 500g grillad biff, hängmörad 35 dagar från Galicien, som vi delade på. Just huvudrätten hade jag testat tidigare och den gången var köttet precis så mört och perfekt som man förväntar sig. Tyvärr var jag inte riktigt lika imponerad igår. Visst var det gott men, enligt köket, var det den sista biten vi fick och det märktes då den var lite väl senig för min del. Men stället kan jag definitivt rekommendera om ni väljer att besöka Helsingborg.

Det blev en sväng inom Bishop Arms, för en sängfösare, innan M avslöjade att han bokat hotellrum och att barnvakten blivit informerad om att inte vänta uppe på oss. När vi kom in på rummet hade han dessutom sett till att där fanns kläder, toalettartiklar osv. Härligt när man kan bli överraskad och få en välbehövlig natts sömn, sova ut, och runda av med en hotellfrulle.

Nä, nu blir det soffan, kanske någon film och sen lär det slappas resten av dagen. Förutom för M som tydligen skall på någon presskonferens i eftermiddag….

Over and out!

Ps: Spellistan till The Showman hittar ni här (den har gått varm här hemma) 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top