Hoho sommaren?

Solen lyser med sin frånvaro eller ja den finns ju där men ibland får man se den och ibland inte. Helt otroligt detta måste vara den värsta sommaren någonsin?! de har dock sagt att det ska vara fint och varmt i Augusti, September och Oktober. Det hade varit riktigt skönt med både värme och sol nu!

Var i mammas trädgård häromdagen, älskar att vara där. Tyst och rogivande på ngt sätt. Mamma har ju gröna fingrar så hon pillar och planterar nästan hela tiden. Lilleman och mamma gick på smultronsjakt i trädgården, mysigt.

IMG_1322 IMG_1323 IMG_1330 IMG_1333 IMG_1337 IMG_1338 IMG_1346

Igår så gjorde M sina sista matträtt på sin lista denna vecka. Idag är det min tur och en vecka framåt. Min vecka kommer innehålla mycket skaldjur och fisk 🙂 Igår så bjöd han iallafall på –  Biff med linguini. Fräscht och mycket gott.

Receptet – Biff medLinguini

140 g Pasta okokt (typ spaghetti), fullkorn, linguini
2 tsk Olivolja
500 g Lövbiff
1 st Purjolök
1 st Morot
100 g Champinjoner
1 stånd Broccoli
4 klyftor Vitlök
2 dl Matlagningsgrädde 4%
1 msk Senap (fransk)
2 msk Dragon, färsk, hackad

Koka pastan. Strimla biffen, purjon och moroten. Klyfta champinjonerna skär broccolin i små buketter. Hetta upp oljan i en kastrull, fräs grönsaker och vitlök hastigt på hög värme några min. Tag upp dem och lägg åt sidan. Hetta på nytt upp kastrullen och fräs köttet hastigt, ta upp och lägg åt sidan. Blanda grädde, senap och dragon i kastrullen och låt det koka någon minut. Vänd sedan i pasta, grönsaker och kött, smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt mer senap och dragon. Tips: Känns såsen lite tunn i smaken så tillsätt lite buljong.

IMG_1362

Barnen kom insprängande från huset igår kväll och var helt lyriska det var en stor luftballong ovanför vårt hus 🙂

IMG_1377

 

Lite nya lattemuggar från butiken Netto fick följa med hem igår. Tyckte det var så söta och skulle passa så bra hos oss 😉IMG_1403 IMG_1404 IMG_1409

Garage, hamnfest och ett nedslag på centercourten i Båstad

När jag slog upp ögonen, i går morse, så såg det ändå ut att bli en helt ok dag. Väderpresentatörerna hade lovat uppehåll och en del solglimtar. Som gjort för att bege sig på ett äventyr.
Älskar när jag och M sätter oss i bilen och bara kör, helt planlöst, och ser vad som poppar upp på vägen.

Igår kom vi dock inte iväg förrän 13-snåret så första målet var att hitta ett lunchställe. Vi styrde kärra mot Höganäs Saluhall för lite inspiration och precis bredvid ligger, såväl ett bryggeri, som det häftiga hamburgerhaket Garage. Ett läckert ställe som serverar högklassig ”junk food” eller som de själv beskriver det sin hemsida – ”Good Stuff for Good People”.
Jag tog en Acapulco Shrimps medan M och Liam hög in på varsin Hamburgare. Givetvis med såväl Dr Pepper som Bryggeriets egen öl att skölja ner maten med. Yummy!

IMG_1216 IMG_1217 IMG_1220 IMG_1234 IMG_1237 IMG_1243 IMG_1252 IMG_1258 IMG_1259

Klockan hann bli eftermiddag men med solen i ryggen var det ingen av oss som var sugna på att bege oss tillbaka till Helsingborg utan vi fortsatte att köra längs den vackra kusten.
Det blev ett snabbstopp på Hamnfesten i Torekov innan vi fortsatte, de dryga två milen, till Båstad där de, just nu, är mitt uppe i tennisveckan.

IMG_1263

IMG_1269 IMG_1272 IMG_1276 IMG_1278 IMG_1282 IMG_1291 IMG_1292

Gott om folk som minglar runt bland lyxbåtar och bilar av de senaste modellerna. Dessutom höll svenskan, Johanna Larsson, precis på att avsluta sin semifinal i dubbeln (och dom vann och spelar final idag) så givetvis slank vi in och fick se de avgörande bollarna.
Inte blev det sämre med att vi avslutade vår lilla tripp med en rejäl glass i hamnen.
IMG_1294 IMG_1295 IMG_1298 IMG_1310Även om både M och jag älskar livet utomlands så inser man hur lyckligt lottad man är som bor i denna dela av Sverige. Restauranger, stränder, hamnfester och internationella tennisturneringar. Allt på bara några få mils avstånd.

Idag blir det ett besök på Olympia där HIF tar emot AIK i Allsvenskan. Givetvis har jag ackreditering för att fotografera matchen men hur det blir återstår att se. Igår åkte nämligen ett av mina objektiv i golvet men förhoppningsvis är det inte värre än att jag ”bara” måste skifta ut UV-filtret.

Den svenska sommaren är rätt go ändå…

Stranden & Tre-rätters

Godmiddag på er. Sitter här och tittar ut och väntar lite på om solen sticker fram eller ej. Vad som händer på agendan idag är först storstädning av hus, behövs verkligen! Sen får vi se, pratar om vi ska åka ut till Mölle. Vad hittar ni på?

Igår så var det första gången jag var på stranden detta året här hemma. Det var rätt mycket folk som var där, men tyvärr blev det inte så lång tid, det blev rätt kallt tillslut. Men tre timmar blev det 😉

Vi skulle egentligen haft besök igår men det blev inställt pga av sjukdom. Så jag och maken åt vår tre rätters själva. Jag har ju fått sådan dille på M smörrebröds macka med matjesill den är bara såååååååååå god! Till huvudrätt blev det grillad ryggbiff med Toscansk sallad. Vi hade med oss några flaskor vin från Spanien och en av dom var ett Albali Reserva som smakade riktigt gott till grillat.

  
Recept på Martins Matjesill & Bacon macka (1 person)

1 st Kavring
Smör
1/4 Rödlök
1 Dillkvist alt Gräslök
1 msk Lätt Crème Fraîche 

2-3 Nypotatisar
20g Bacon
100g Matjesill
1 tsk Sirap

Koka upp nypotatisen lätt (det skall inte bli överkokta då de blir mjöliga) och lägg i kylen för att svalna. Dela baconen i småbitar och stek upp.
Smöra en skiva kavring. Skiva potatisen och placera ut så att det täcker kavringen. Placera ut matjesillen på samma sätt dvs så att den täcker potatisen.
Klicka Lätt Crème Fraîche över smörgåsen och strö över den hackade rödlöken. Slingra sirapen över smörgåsen och strö sedan över den stekta baconen. Toppa med en dillkvist alt gräslök

IMG_1133 IMG_1136-2 

 Dessa gjorde M förra Veckan, matjessill, rostbiff och en med räksallad. 
 IMG_1138   

 IMG_1155 IMG_1163 IMG_1150
Använde Slice-A-Roo till gurkan och barnen tycker det är ett super kul sätt att äta gurkan på. Och det sista av gurkan blir som en liten svamp;)IMG_1144

Receptet på Rarbarberpaj
6-personer

7 stjälkar rabarber(mina var rätt små)
2 msk honung
1/2 dl strösocker
1msk majsstärkelse
2tsk mald kanel
finrivet skal och pressad saft av 1 citron
1tsk
vaniljsocker

Till degen
1 1/4 dl vetemjöl blanda i med 1/2 tsk salt
50g magarin

lite lättmjölk till pensling

Sätt ugnen på 200g
Börja med degen. Finfördela magasinet i mjölet. Tillsätt 1 msk vatten och arbeta ihop till en deg. Lägg degen i kylskåpet så länge.
Skär rabarbern i bitar lägg dom i en kastrull tillsammans med 4msk vatten och låt det sjuda i ca 5-6 min under lock tills rabarbern mjuknar. Tillsätt honung, socker, majsstärkelse,kanel,citronskal och citronsaft och rör om tills blandningen tjocknat. Låt den svalna och smaksätt med vaniljsocker.
Lägg rabarber i en pajform i ca 20cm i diameter. Kavla ut degen så den täcker formens översida med lite marginal och lägg den över som ett lock. Tryck fast degkanten mot formen och skär bort överflödig deg. Gör några små snitt mitt i deglocket. Pensla med lite lättmjölk och grädda i 30 minuter eller tills färgen fått en fin färg och frasig yta.

IMG_1120 IMG_1130-2 IMG_1175 IMG_1178 IMG_1182 IMG_1195

Zucchini Pasta med räkor och chili & mysdag

En dag i lungnets tecken! Barnen vaknade vid 10 imorse och tog sig en liten sovmorgon. Vi bestämde oss för att äta frukost ute och det gjorde vi, älskar dessa dagar nu när vi har fått lite sol här hemma att man har möjlighet att sätta sig och äta ute.

Idag har det inte varit några måste eller krav utan vi har tagit det i lugnets tecken. Vi har spelat massor med spel, solat och myst <3

Maken står som sagt för Italienska veckan och gjorde en matsedel för hela veckan (det gör vi alltid när vi har alla barnen, och handlar efter det. Vi tycker det är kanon!)
Idag blev det Pasta med scampi. Jag valde då att göra zucchini pasta då det blivit lite mycket pasta denna veckan och jag är inte speciellt förtjust i det och blir lätt svullen.

Jag använder min Slice-A-Roo för att kunna strimla zucchini riktigt fint. Man kan göra så mycket mer med den, detta är ngt jag verkligen kan rekommendera. Sen kokar du det bara typ ngn minut i lättsaltat vatten.

IMG_1064 IMG_1080

 

Receptet på Zucchinipasta med räkor och chilli

1st Zucchini
Räkor – jag använde mig av 500g oskalade räkor
1 ask cocktailtomater
1 msk Torkad chili
2 msk Vitlök, hackad
2 tsk Olivolja
4 msk Parmesan,riven
2 msk Persilja hackad
1st broccolihuvud

Skala räkorna. Hetta upp en panna eller kastrull med 1 tsk olja. Fräs vitlök och chili på försiktig värme. Höj värmen och fräs räkorna 1 min, ta upp dem och lätt åt sidan. Dela tomaterna och broccolin och fräs dem i resterande olja ett par minuter. Vänd i persilja, räkor, zucchini och smaka av med salt och peppar. Lägg upp på varma tallrikar och strö osten över.

Voila – smaklig måltid 🙂

IMG_1093 IMG_1114 IMG_1115

Kvällsmys

Klockan närmar sig 22 och jag sitter ute med M och njuter av den lilla glimten sommar som infunnit sig. Faktiskt första kvällen vi sitter ute sen vi kom hem från Spanien. Hade varit skönt om vädret hållit i sig – i alla fall att vi har uppehållsväder.

M har tagit över kökstjänsten denna veckan och fick för sig att det skall lagas Italienskt hela veckan. Igår blev det Carpaccio, med stekta champinjoner och ruccola, och idag snurrade han ihop en bönpasta med svamp, sparris och prosciutto. (Woooowooow- sååå gott!) Älskar när han plockar fram sina matlagningskonster – kunde dock vara lite oftare då det oftast är jag som står för matlagningen i veckorna.

Har väntat ett bra tag på att IKEA skulle få in sina solbäddar och idag kom de äntligen in igen. Det blev till att kasta sig in i bilen och åka för att inhandla två exemplar. Såg nämligen att de ”bara” fått in 10 stycken och denna gången tänkte jag minsann inte missa dem. Nu känns det äntligen som att vårt nya trädäck är komplett med lite loungemöbler osv

Har roddat med en del bilder idag. Dels fick jag ju ett ryck igår och knäppte lite bilder på Olympia för Allt Om HIF. Var ett tag sedan jag fotograferade någon match men igår kändes det ändå speciellt eftersom jag var en av de fotograferna som befann mig på innerplan när förra årets premiär spårade ut. Förutom fint väder så gick allt bra igår. Skön stämning och inget bråk – precis som det skall vara!

Har också letat igenom min bildbank efter lite äldre bilder. Fick ett intressant samtal idag från en kund som efterfrågade bilder till ett spännande projekt som jag gärna är med på. Vi får väl se om där finns några som faller dem i smaken så vi hitta fram till ett samarbete? Så håll tummarna…

Nä – nu skall jag packa ihop här ute och lägga barnen. Sen får det allt bli lite soffmys framför TV:n. Även om M har börjat jobba igen så ger de här kvällarna en energi och då orkar man alltid vara uppe lite längre. Kanske blir det en film som får runda av den här dagen.

Ha en fortsatt fin kväll

IMG_9891 IMG_0022 IMG_1004 IMG_1016 IMG_1017 IMG_1034 IMG_1037 IMG_1058 IMG_1060
IMG_1061Citrontimjan till maten blev WoW effekt 😉

IMG_1052 IMG_1045

Bildbomb

Godmiddag Söndag… Ojoj vilken helg! Tur att kameran fick följa med och föreviga lite.

I fredags så åkte vi hem till våra goa vänner på middag, så mycket skratt och prat så man har träningsvärk ibåde mage och käkar!  Så skönt det är att umgås med människor som ger en energi och så man kan slappna av med och bara njuta med, det är guld värt!

IMG_9508 IMG_9514 IMG_9523 IMG_9531 IMG_9533 IMG_9534 IMG_9537 IMG_9538 IMG_9546 IMG_9551 IMG_9553

Mina jordgubbar ploppar upp en efter en och visst är det ngt magiskt med egenodlat?! Jag och lillman fick ihop två skålar som vi kunde mumsa på. Måste ta och köpa två nya pallkragar och flytta över jordgubbarna, har väldigt mycket nu och mer kommer det att bli.

IMG_9471

IMG_9498

IMG_9491

IMG_9476 IMG_9487

Vi firade vår bröllopsdag i Lördags  (egentligen så är den idag Söndag) och jag överraskade M med spa. Åkte till Trivas på Råå och fick en fantastisk behandling ” Kärlekspaketet” Först bad med massa mineraler i, och det bjöds på mousserande och lite snacks till. Efter det väntades en helkroppsmassage med peeling på fötter och händer, ansiktsmask. Jag och M låg i samma rum och efter en stund så hör jag hur en somnar så gott till detta Zzzzz.

Ja det var en riktigt skön upplevelse, som jag starkt kan rekommendera. Sen hade vi bokat bord på Sillen & Makrillen och satt där hela kvällen och åt en riktigt god middag och njöt av varandras sällskap.

Jag beställde en – Skagen på hembakat filmjölksbröd, löjrom, rödlök, sallad, citron och dill. 
Och M en – Matjessill på mörkt bröd med färskpotatis, ristat bacon, crème fraiche, rödlök, sirap och dill.
Till huvudrätt beställde vi båda –  Lågtempererad svensk oxfilé med grön sparris, hällestadsvamp, rostad blomkålscrème, friterad färskpotatis samt rödvinssky. Kan bara säga att det var såååå gott!

Sen gick vi en runda längs havet hem och i stan. Vi bor i en riktigt vacker stad – älskar mitt Helsingborg <3IMG_9561 IMG_9563 IMG_9568 IMG_9569 IMG_9570 IMG_9571 IMG_9579  IMG_9583 IMG_9585 IMG_9586 IMG_9589 IMG_9590 IMG_9592 IMG_9595 IMG_9599 IMG_9601

IMG_9602 IMG_9609 IMG_9612 IMG_9617

IMG_9620

   IMG_9623 IMG_9628

IMG_9630

I morse väckte mig M med frukost ute i trädgården, nybakade bullar, blommor och lite mousserande och present 🙂 Fick ett var jätte vackra silver örhänge. Jag sprang in snabbt och hämtade min lilla gåva till M. Han fick en ”Kunglig Rakning”Gents i Helsingborg.

Den kungliga rakningen är behandlingarnas behandling. limax i den Kungliga Rakningen är emellertid den djupgående handmassagen, som släpper alla spänningar i hårt arbetande händer. Med konjakskupan i din ena hand, tar vår hudterapeut ett fast grepp om den andra. Fingrar tänjs, muskler töms på slaggprodukter och grov, trött hud får en mjukgörande vitamininjektion.”

IMG_9636 IMG_9637 IMG_9649 IMG_9661

12 Juli 2014

Bara några få timmars sömn och magen full med fjärilar så är det dags att kliva upp.
Jag och mina systrar hade bokat in oss på ett hotellrum i stan för att få lite egentid med varandra❤️

Kl 14.00 lyfter vaktmästaren upp min son som får ringa i klockorna. Nu, nu är det dags. Hjärtat slår så hårt och jag kan knappt andas..
Portarna öppnas och bästa Patrik börjar  sjunga vår låt –  Journey Faithfully (får gåshud varje gång jag hör den)
Barnen går sakta in efter går Pia in dörrarna stängs snart är det min tur.. Några minuter som kändes som en evighet då var det min tur att gå in och möta mina vänner, familj  och min stora Kärlek. Det var en magisk känsla som inte går att ta på!

Min dotter sjöng – Utan din andetag gissa att jag grät och hon grät jag blev så rörd så ja det går inte att beskriva! Vilken gåva som mamma att få uppleva.

Vilket bröllop och vilken fest – MAGISKT! Och fina Björn från Björns Band som sjöng till vår bröllopsvals – På Gator Röda och Blå <3

Idag är det vår bröllopsdag –  1 år som gifta.

Lyckliga mig som får vakna upp varje morgon med min bäste vän och min stora Kärlek i livet. Du gör mig så hel som ingen annan har fått mig att känna. Jag är evig tacksam att för 5,5 år sedan att du kom in i mitt liv. Jag ser fram emot att vandra denna livslånga resa med dig.

Jag kommer alltid att älska dig❤️

IMG_2959 IMG_2960 IMG_2963 IMG_2966 IMG_2969 IMG_2990 SM89 SM74sv SM99a41

IMG_3026 bild3 SM99b17SM99b72

 

  
 SM99b93 SM99b95 SM99c12 SM99c13 SM99c16

 

Regn och chimichurri

Regnet fortsätter ösa ner över oss – kändes lite märkligt att ta på sig jeans och tjock tröja igen när man har sprungit bikinin för några dagar sen. Såg precis nyheterna och då såg det ut som att det ska bli sol och 16 grader – det är ju ändå något *svälj*

Jag som ska köpa solstolar och parasollet som köptes igår, frågan är – får man någon chans att använda det något i sommar? Och inte nog med det. Vi plockade upp barnens pool igår och sonen kom in och frågade innan om de kunde bada? Han bryr inte sig att det nästan haglar och blåser bara man får bada så är allt ok, haha.

Nog om bölandet gällande vädret (kan ju inte göra ngt åt det ändå) Idag så var jag hos min frisör och snygga till håret – blev denna gången även rött. Älskar mitt röda hår men det är ett jäkla meck med det. Man måste hålla på med färgbomber ofta för att behålla det röda samt glansen. Men just nu är det ok men man blir väl trött på det i längden. Så vi får se vad det blir för färg nästa gång?!

Blev så sugen på min mos med sötpotatis apelsinjuice och ingefära idag. Så det fick faktiskt bli det 😉 Till det så hade vi en ytterfilé som vi grillade i ugnen. Igår när jag var på maxi så hittade jag en burk i kyldisken –  chimichurri ! Blev helförälskad i den! Den kommer garanterat gå varmt här hemma!

Nä nu ska jag se lite film – sov gott mina vänner.

   
 IMG_9423 IMG_9441 IMG_9453

Scroll to top