Alltså, denna gryta!
En riktig vardagsräddare som går snabbt att svänga ihop men smakar som något man beställer på restaurang.
Den är krämig, lite het, lite söt – och full av härliga asiatiska smaker.
Hela familjen älskade den, och det bästa av allt är att den nästan sköter sig själv.
Jag brukar toppa den med färsk koriander och lite pressad lime, vilket lyfter smakerna och gör den så där fräsch och god.
Dessutom har jag lagt till vattenkastanjer som ger ett perfekt crunch i varje tugga.
Du behöver:
- ca 700 g kycklingfilé
- smör eller olja till stekning
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk färsk riven ingefära
- 3 dl grädde
- 1 dl sweet chili-sås
- 2 msk soja
- 1 msk kycklingfond
- 1 burk vattenkastanjer
- salt och peppar
- Chilliflakes
- Paprikapulver
Till servering:
- färsk koriander
- limeklyftor
- ris eller nudlar
Så här gör du:
Gör en marinad på oljan, sweetcilisåsen, vitlök, ingefära, salt och svartpeppar. Putsa och strimla kycklingfiléerna och lägg dom i marinaden i ca 1 timme.
Stek sedan kycklingen i smör eller olja tills den får fin färg.
Riv ner vitlök och ingefära och låt fräsa med en stund.
Häll i grädde, sweet chili, soja, kycklingfond och sambal oelek.
Låt grytan småputtra tills såsen tjocknar och kycklingen är genomstekt.
Tillsätt vattenkastanjer mot slutet – de ska bara bli varma, inte mjuka.
Smaka av med salt och peppar.
Toppa med koriander och pressad lime


