Två Goda Recept

Gjorde en super smarrig fisksoppa igår. Hittade receptet på lchfrecept.se men modiferade den så det passade oss:-)

Ingredienser (4-6 personer)
Smarrig Fisksoppa

1Gul lök
1/2 Purjolök
2msk tomatpure
en skvätt tort vin
3dl grädde
ca 5 dl fiskbuljong
lite hummerfond
Lax,vit fisk och räkor
Grönsaker efter val (jag använde mig av sommargrönsaker)
salt,peppar, cayenne
Dill
Aioli
Riven Parmesan

Gör så här

Hacka lök och purjolök ner i en stor kastrull och fräs upp det i lite olja. Tillsätt vatten, tomatpure, fiskbuljong/hummerond samt en skvätt tort vitt vin. Låt koka upp 15min

Häll på grädde och resten av fiskbuljongen som du anser efter tycke och smak. Krydda och smaka av. Lägg nu i laxen,vit fisk och sommargrönsakerna låt puttra 10-15min tills fisken och grönsakerna är klara. Häll sedan i räkorna precis innan du ska servera. Häll upp i skålen och servera med lite parmesan över. Sambon tog en klick aioli över, jag tog en klick cream fraiche och sedan en dillkvist på toppen.


Fläskkotletter med bacongryta och gurkröra
4Personer
Källa Niklas Collin från Lchrecept.se

Ingredienser
4Kortletter
1pkt bacon
4-6 medelstora champinjoner
1/2 Purjolök
3dl vispgrädde
Kryddor (jag tog salt peppar, mexicana, cayennpeppar timjan)

2dl cream fraiche
3msk Majonäs
Vispgrädde
salt, svartpeppar

Vitpeppar
Gurka

Advokado
Fetaost

Gör så här
Gör gurkröran direkt. Blanda Cream Fraiche, majonäs, och en skvätt vispgrädde. Krydda med salt och peppar. Smaka av så det inte blir för salt. Hacka en halv gurka i små bitar och rör ner det i röran. Ställ den i kylen

Skär bacon i småbitar och stek upp dem. Skiva champinjoner  och purjolöken och dem i dem i baconet Krydda. Häll på grädden.

Stek kortletterna i en anna stekpanna medans baciongrytan står och puttrar.

Servera med gurkröra, en halv advokado och festaost som är skuren i bitar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top