Tryffelpasta med harissabiffar och chipotlekräm

Jag är en tryffellover, tryffelkorv, tryffelbrie och tryffelpasta. Allt med tryffel är gott! Så ikväll blir det tryffel 🙂

4 personer 10 sp p/p

  • Tryffelpasta 250g (Tagliolini with Truffle,finns på Lidel)
  • 500g Kycklingfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • Harissakrydda
  • 2 tsk chipotlepaste Santa Maria
  • 2 dl Matlagningsgrädde 4%
  • 1 grönsaksbuljong
  • 1 msk Sweet chili sauce
  • Salt & peppar
  • Chili oliver (dekoration)
  •  2st färska Brocolihuvuden
  • 1 ägg
  • 2 tsk olja
  • Paprikapulver
  • 1/2 röd spetspaprika
  • Färska champinjoner ca 8 st
  • 1 knippe gräslök

Pastan
Koka pastan enligt anvisningen på den

Harissabiffar
Lägg färsen i en skål, kläck i ett ägg, pressa i vitlöken, krydda (salt,peppar,harissa och paprikapulver) och blanda runt. Forma som biffar och stek dom tills de får en fin yta. In i ugnen mellan 70-100 grader och låt dom gotta till sig tills allt annat blir färdigt.

Chipotlekräm
Använd samma stekjärn som du hade till biffarna (smakerna från stekningen är kvar) Häll i grädden, låt koka upp lätt. Ta i chipotlepaste, buljong, paprikan,gräslöken,sweet chilli sauce och champinjonerna, låt puttra på svag värme.

Broccoli
Dela brocolin på hälften, stek upp och låt den få lite färg, jag hällde över några droppar tryffelolja och flingsalt.

2 Comments

  1. Christins Ståhl
    2019-01-29

    Alltså, vilken Underbar mat du glr hela tiden. Allt ser sååå himla gott ut.

    Svara
    1. Linsalusen
      2019-01-29

      Tack så jätte mycket ?

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top