Livets Goda, Mat, Vin och Recept, Öppna inlägg, Tips

Tryffel och svamprisotto med kalkonbaconlindad kyckling

Det är inte ofta jag går efter mått utan bara ”kör på” 😉 Men här ska ni får receptet på vad vi år igår. 

Ingredienser (4 personer)
Kycklingfilé 4st
Champinjoner ca 300g
Olja
Ris, okokt, avorio ca 2dl
Grönsaksbuljong 4-5dl
Riven ost gärna med stark smak
Salt
Peppar
Franska örter (torkade)
Tryffelolja

Instruktioner

Dela filéerna på längden och krydda. Rulla in kycklingbitarna i kalkonbaconen (jag tog en skiva per file. Lägg dem i en ugnssäker form och droppa över  soja. Stek i mitten av ugnen ca 20 min i 225°. Dela svampen i bitar, fräs i oljan i en gryta. Blanda i riset och fräs ytterligare några minuter under omrörning. Koka buljong och tillsätt någon dl i taget och rör om. Låt koka i ca 20 min, rör i osten och låt den smälta. Och slutligen tillsätt basilika och tryffel (smaka på hur hur mycket tryffel du vill ha) Servera med kyckling och sallad.

 
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Bilden är skyddad!!