Tomatsoppa med vitkålsris,fetaost och basilika

Trodde våren var kommen men kännas som vi har hoppat över till höst igen. Men när det är kallt ute så passar en god rykande soppa perfekt.

Tomatsoppa med vitkålsris,fetaost och basilika. 4 personer 1sp p/p (fetaost räkna med sp)

    • 2 burkar hela tomater (à 400 g)
    • 1 gul lök
    • 1 vitlöksklyfta
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk tomatpuré
    • 1 1/2 tsk oregano
    • 3 msk konc grönsaks- eller kycklingfond
    • 1 l vatten
    • 1 frp vitkålsris
    • 1/2 tsk salt
    • 1 krm svartpeppar
    • Topping
    • Basilika
    • Fetaost Jag använde 10% Apetina

Finhacka vitlök och lök. Fräs lök och vitlök i olja i en stor kastrull 2–3 minuter. Tillsätt tomatpuré och oregano. Fräs ytterligare ca 2 minuter.  Tillsätt tomater, fond och vatten. Dela tomaterna lite grovt med en slev. Låt koka ca 10 minuter under lock.Tillsätt riset i soppan. Krydda med salt, peppar.Topping: Toppa med strimlad basilika och smulad fetaost.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top