Tillbehör – Rotfruktsmos

Detta brukar jag att göra i stället för vanligt mos, perfekt till grillat kött,kyckling eller grillad korv. Igår hade jag det till köttfärslimpan.

5 personer 2 sp p/p

  • 1 st apelsin
  • 3 st vitlöksklyftor
  • Färsk timjan
  • salt
  • peppar
  • 1 st sötpotatis ca 270g
  • 3 st morötter
  • 150 g kålrot
  • 3 st normalstora palsternackor
  • 150 g rotselleri
  • 1/2 dl matlagningsgrädde 15%
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 st färsk ingefära (riven 1 msk)
  1. Skala och skär potatis och rotfrukter i mindre bitar. Koka till dom blir mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet.
  2. Vispa ihop till ett mos häll i matlagningsgrädde, riven ingefära,1/2 riven apelsinskal samt saften av en hel apelsin. Smaka av med salt och peppar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top