Livets Goda,  Mat, Vin och Recept,  Öppna inlägg

Thai Kyckling med rödcurry och purjolök

5 portioner (12 sp/p

  • 1 kilo kycklingfilé
  • Ris
  • Purjolök
  • 2 burkar Kokosmjölk, lätt
  • st Lime, saft
  • msk Currypasta, röd
  • st Hönsbuljongtärning
  • Dragon, ½ kruka
     

Krydda Kycklingfilen med salt,peppar,curry och valdri thai krydda. Stek så kycklingen får en fin yta sen ugnsbaka dem i ugnen på 200° i ca 20 min, innertemperaturen skall vara minst 65°. Koka riset. Skär purjolöken i 7 cm stora bitar. Lägg den i en traktörpanna, häll över kokosmjölken, limesaft, röd curry och buljongtärningen. Koka på låg värme ett par minuter. Lägg upp purjolöken på tallrikar, strö dragon ovanpå, Servera tillkycklingen  och riset.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

error: Bilden är skyddad!!