Samones Fisksoppa & Vita vinet Chateau Ste Michelle

Samones Fisksoppa som hela familjen kommer att tycka om.
4 portioner 2sp p/p

  • Laxbitar 4 st
  • 1 st Torskblock
  • 1 burk färska räkor ca 170g
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 3 st morötter
  • 1 liten purjolök, i skivor
  • 0,5 g saffran
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl matlagningsvin
  • 6dl vatten
  • 3 dl milda mat 4%
  • 2st fisk bulljongstärningar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1tsk torkad basilika
  • salt
  • citronpeppar
  • 2 tsk olja
  • 1 näve persilja, hackad
  • dill

Skär under tiden fisken i munsstora bitar.

Häll i oljan i en kastrull,  och stek vitlöken och purjolöken lite lätt på svag värme.  Höj värmen och tillsätt  tomatpuré och låt fräsa med i någon minut. Häll på saffran, vitt vin, fiskbuljong, milda mat och timjan och de tunt skivade morötterna och persiljan. Koka ihop i 10 minuter, rör om då och då.

När soppan kokat klart, smaka av med salt och pepparTa bort grytan från plattan och lägg fisken i soppan. Lägg på locket och låt dra i 10 minuter så fisken tillagas. När soppan är klar häll i räkorna.

Servera i  djupa skåla.

Jag använde mig av greek style yoghurt 0% och slängde i en klick över soppann samt lite dill. Voila 🙂

Vinet Chateau Ste Michelleett chardonnay från Usa passar perfekt till soppan.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top