Rosmarinmarinerad struts med rotfruktsgratäng och äppelsås

Lill-Lördagasmiddag?! 🙂

4 personer 7sp p/p

Köttet

  • 2 msk finhackad rosmarin
  •  salt
  • svartpeppar
  • 400 g strutsbiff
  • 1/2 msk smör
  • 75 g sockerärter
  • 1/2 äpple
  • 1/2 tsk flingsalt

Sås

  • 2 msk äppelmos sockerfri
  • 1 dl vatten
  • 1 dl färskpressad äppeljuice
  • 2 msk konc oxfond
  • 1 tsk soja
  • salt
Sätt ugnen på 125°C. Blanda rosmarinen med salt och peppar. Marinera köttet i kryddblandningen. Stek sedan bitarna på hög värme så de får en fin yta. Lägg sedan på en plåt. Spara skyn i stekpannan. Använd en köttermometer och köttet innertemperatur ska vara 62 grader.
Rotfruktsgratängen – följ anvsiningar (räkna ut sp värdet, kan skilja från gratäng till gratäng, denna här 5sp på 100g)
Sås: Späd skyn i stekpannan med vattnet. Häll i mosen, juice, fond och soja. Koka tills cirka hälften återstår. Smaka av med salt.
Ta ut köttet. Linda in i smörpapper och låt vila 10-15 minuter. Fräs sockerärterna i smör 1-2 minuter, de ska vara knapriga. Strö över flingsalt.
Dela, kärna ur och skär äpplet i tärningar. Servera med rotfruktsgratängen, skysåsen, äppeltärningarna och sockerärterna.
Vinet till passade utmärkt till maten- det hittar ni här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top