Livets Goda, Mat, Vin och Recept, Öppna inlägg, Tips

Potatis & Köttsoppa med tryffelkräm och Oliver

Inte allra lättaste att jobba i ett kök som knappt har några köksredskap att använda, men det får gå!

Igår så tog av det jag hade hemma, och svängde ihop en soppa som ingen kunde sluta äta av.

Potatis & Köttsoppa med tryffelkräm och oliver
Write a review
Print
Total Time
1 hr
Total Time
1 hr
Ingredients
  1. Nötfärs ca 900g (beror på hur många ni är)
  2. Oliver
  3. 2 st tomater
  4. Ca 8-10 potatisar
  5. 1 burk majs
  6. Salt
  7. Peppar
  8. Oxbuljong
  9. Vatten
  10. 2 dl matlagningsgrädde 4%
  11. 1 msk soja
  12. Några droppar tryffelolja
  13. Lätt creme fraiche
  14. Hellmans majonäs
  15. 1 gul lök
  16. 1st röd paprika
  17. 1 st röd chilli
  18. 1 tsk spiskummin
  19. 1 tsk koriander malen
  20. 2 msk chilisås
  21. 1 msk vinäger
  22. Smör att steka i
  23. Färsk timjan
Instructions
  1. Smält smöret och bryn färsen så det blir nästan helt klar (jag hade använde en stor kastrull).
  2. Tillsätt kryddorna,chilisås,vinäger,timjan,chilli,paprika,lök,soja,oxbuljong,tomater,lök, vatten ,matlagningsgrädden och potatisen.
  3. Låt det puttra gott ca 40 minuter.
  4. I slutet så slänger du i majsen.
Tryffelkräm
  1. Blanda tryffelolja,majonäs,salt, lite saft från en citron,lätt creme fraiche,
  2. Servera med oliver till.
Linsalusen http://www.linsalusen.se/

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Bilden är skyddad!!