Pasta Lumaconi Med Oxfilé, Tryffel och Parmesan

Äter som sagt sällan pasta, men när jag väl gör det så ska det vara riktigt gott. Och tror mig detta blev WoW! Det är många som frågat efter receptet så här kommer det 🙂

Pasta Lumaconi Med Oxfilé, Tryffel och Parmasan
5 personer

  • tryffelolja (efter smak)
  • 5 st soltorkade tomater (strimla dom)
  • lumaconi 500g
  • 500 g oxfilé
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl milda  mat 15%
  • färsk timjan
  • 4 msk gognac (fungerar bra utan)
  • parmesanost (topping) ca 1 msk p/p
  • 250 g färska champinjoner
  • 1 röd chilli
  • 1 gul lök
  • olja (till stekning)

Sätt på ugnen på 125 grader och Koka pastan enligt förpackningen. Häll av vattnet i ett durkslag.

Skala och hacka löken och repa bladen av timjankvisten. Hacka svampen. Fräs lök och timjan i olja. Släng sedan i chili, champinjoner.Häll i konjak och grädde och låt småkoka i 10 minuter.Ta i soltorkade tomater.

Stek oxfilen på hög värme så du får en fin yta, ta sedan köttet och lägg dom i en form med en kött termostat i. Du ska nå upp till 60 grader. Låt köttet vila i ca 10 min i folie. Skär sedan upp köttet i bitar. Blanda i pastan i  såsen samt släng i köttet och rör om. Häll över tryffeloljan. Vid servering strö lite parmesan över samt, extra timjan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top