Lax med dill – och senapsstuvad potatis och rostade rotfrukter

4 Personer – 8sp per/portion

  • 3 st Morötter
  • 2 st Palsternacka
  • 1 huvud(en) Blomkål
  • 2 tsk Olivolja
  • 1 st Schalottenlök
  • 1 bit  Purjolök
  • 1 tsk Olivolja
  • 1 dl Vatten
  • 1 st Grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl Fraiche 5%
  • 1 msk Senap
  • 1 knippe  Dill
  • 500 g Lax
  • 2 tsk Margarin flytande 80%

Sätt ugnen på 225°
Skala och koka potatisen. Låt den sedan svalna.
Skala morötter och palsternacka, skär i stavar. Dela blomkål i buketter. Lägg över i en ugnsform och ringla över olja. Ställ in i ugn ca 15-20 min tills grönsakerna börja mjukna, men fortfarande har tuggmotstånd.
Skala och finhacka lök och purjolök och låt de svettas i olivolja utan att de tar färg. Slå på vatten och smula i buljongtärning. Låt koka upp och sänk sedan värmen. Blanda i fraiche och senap.
Dela potatisen i bitar (ej för små) och vänd ner i stuvningen. Avsluta med att röra i hackad dill. Smaka av med salt och peppar och ev mer senap.
Stek laxen i margarin, salta och peppra.Dela den försiktigt sedan i 4 lika delar. Servera med dillstuvad potatis och ugnsrostade rotfrukter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top