Filet Provencale med vitlöksmarinerad palsternacka

Fredagens middag nedan. Mina barn är inte jätte sugna på just palsternacka så jag stekte upp potatis till dom i stället så de fick en egen form 🙂

Till 4 personer 8 sp p/p

  • ca 700 g fläskfilé
  • 4 st Palsternackor
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 st rädisor
  • Picklad rödlök (sidan om, ej räknade)

Vitlökssmör:

  • 6 vitlöksklyftor
  • 50 g mjukt smör
  • 2 msk finhackad bladpersilja
  • worcestershiresås
  • salt och peppar

Haricots verts-knyten:

  • 150 g haricots verts
  • 4 skivor kalkonbacon
  • salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 125°. Bryn fläskfilen runtom i smör, salta och peppra. Använd en stektermometer i den tjockaste delen och lägg köttet i en ugnssäker form.När den kommer upp i ca 70°, det tar 20–25 minuter. Ta ut och låt vila 10 minuter före servering. Under tiden, skala och krossa 6 av vitlöksklyftorna.

Blanda med 50g smör och 2 msk persilja. Smaka av med worcestershiresås, salt och peppar. Skala och skiva palsternackan. Stek tillsammans med 3 hela skalade vitlöksklyftor i olja i en rymlig panna.

Krydda med salt och lägg upp på ett stort serveringsfat. Koka haricots verts i saltat vatten i cirka 4 minuter. Fördela dem på 8 baconskivor, rulla ihop och stek i lite smör.

Sätt på grillelementet i ugnen. Skiva fläskfilen och lägg upp ovanpå palsternackan. Salta och peppra.
Lägg baconrullarna runt om och fördela vitlökssmöret över köttet. Släng på rädisorna. Ställ in fatet under grillen ett par minuter så att smöret smälter ned över köttet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top